Taller Montessori de Jaisa Educativos

No se si coneixeu Jaisa Educativos, un projecte de difusió de pedagogies alternatives i per l’Educació viva i respectuosa en el desenvolupament del nen. Al seu web també tenen una tenda on line de materials educatius Montessori i Waldorf que m’encanta. Reconec que he caigut en la temptació diverses vegades, sobretot amb la línia Montessori, que és la meva!Així que, quan fa unes setmanes, em va tocar en un sorteig organitzat per la seva pàgina una plaça en el Taller Sensorial de Barcelona, no m’ho vaig pensar dues vegades, em vaig comprar un bitllet d’avió i per allí que em vaig anar. L’experiència va valer la pena.
El taller l’ impartia Sandra Vallcanera, responsable de Jaisa Educativos. A poc a poc, Sandra va anar presentant-nos els diferents materials montessori, mentre ens explicava les qualitats de cadascun d’ells. Cadascun treballa un únic sentit: tacte, olfacte, gust, oïda i vista.
El que em fascina dels materials dissenyats per la pedagoga, nascuda a la fi del XIX, Maria Montessori és que estan pensats perquè els nens puguin arribar per si mateixos als diferents aprenentatges desenvolupant especialment el plaer dels sentits.
Cilindres amb Botó

Aquest va ser un dels materials que més em va agradar. Amb els Cilindres amb botó, els nens aprenen a apreciar de manera sensorial les diferències de grandària, diàmetre, altura….de les diferents peces. Al llarg de la tarda descobrim més de 20 materials, tots de components naturals (fusta, ferro…) amb aquest tacte, aroma i bellesa que caracteritza els materials Montessori. Així que gràcies a Sandra Vallcanera i Jaisa Educativos pel curs i aquesta increïble tarda Montessori a Barcelona.
Cilindres sense botó

Si us interessen els materials Montessori i us decidiu a provar algun d’ells a través de la tenda de Jaisa Educativos, us agrairia que aporteu el nombre del centre de Can Rareta, d’aquesta manera un 10% de les vostres compres, s’acumula en un bonus per a l’adquisició de nous materials per al nostre petit centre. Moltes gràcies també a Jaisa Educativos per aquesta iniciativa generosa que ajuda als centres educatius a accedir a aquests bells materials.

Sandra Vallcanera

 

Cilindros con Botón

 

Sensorial de 0 a 3
Cilindros sin botón

Jaisa Educativos.
Web
Blog
Facebook

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *